IBPS Bank Clerk CWE Solved Paper -2013 (Held on 08-12-2013)

1. In................................processes, the changes made in the linked object do not reflect and save in the original document.
(A) Linking (B) Embedding (C) Inserting (D) Hyper linking (E) Saving
Ans : (B)

2. .................................. allows you to insert mathematical symbols and formulae in the document.
(A) Symbols (B) Object (C) References (D) Table (E) Illustrations
Ans : (B)

3. A cell in a different sheet can be referred using.
(A) (Sheet name). (cell reference) (B) (Sheet name) = (cell reference)
(C) (Sheet name), (cell reference) (D) (Sheet name) ! (cell reference)
(E) (Sheet name) : (cell reference)
Ans : (D)

4. To move cursor to the beginning of the document press– 
(A) HOME (B) Page UP (C) SHIFT + HOME (D) CTRL + HOME (E) CTRL + Page Up
Ans : (D)

5. CTRL + Up Arrow moves the cursor– 
(A) One line up (B) One paragraph up (C) One page up (D) One screen up (E) None of These
Ans : (B)

6. A key or combination of keys which is ......... should be assigned as shortcut symbol.
(A) Belongs to the same font family as the symbol (B) Already assigned to some task
(C) Unassigned (D) Located on the keypad section of keyboard
(E) Frequently used
Ans : (C)

7. To connect networks of similar protocols, ....... are used.
(A) Routers (B) Bridges (C) Gateways (D) Dial-up routers (E) None of these
Ans : (B)

8. ........................... is used to add or put into your document such as a picture or text.
(A) TV (B) Squeeze in (C) Push in (D) Insert (E) None of these
Ans : (B)

9. Office Assistant is– 
(A) An application that allows you to take notes and save them in file (B) A button on the standard toolbar that executes the Save command
(C) A collection of Autocorrect options in Word (D) An animated character that offers help and suggestions
(E) None of these
Ans : (D)

10. Android is–
(A) Operating system (B) Application (C) Interface (D) Software (E) A collection of all these
Ans : (E)

11. The octal equivalent of the binary number 11010101110011112 , is– 
(A) 1521818 (B) 1527818 (C) 1531828 (D) 1527178 (E) None of these
Ans : (D)

12. Which of the following of are numeric data types?
(A) Array (B) Floating point (C) Fixed point (D) Only (B) and (C) (E) None of these
Ans : (D)

13. Internet is ............................... switched network.
(A) Cell (B) Circuit (C) Message (D) Packet (E) None of these
Ans : (D)

14. The disks stores information in– 
(A) Tables (B) Rows and columns (C) Blocks (D) Tracks and sectors (E) All of these
Ans : (D)

15. An http requrest contains.................. parts.
(A) 2 (B) 5 (C) 3 (D) 4 (E) 1
Ans : (C)

16. Which of the following is not a software?
(A) ALU (B) Microsoft word (C) JSP (D) PHP (E) ASP.NET
Ans : (A)

17. The feature of Word that automatically adjusts the amount of space between certain combination of characters so that an entire word looks more evenly spaced is termed as– 
(A) Spacing (B) Kerning (C) Positioning (D) Scaling (E) Justifying
Ans : (B)

18. Printed version of documnet is known as–
(A) Hard Copy (B) Soft copy (C) Electronic copy (D) Only (A) and (B) (E) All of these
Ans : (A)

19. If you are stuck on a page of website on Internet explorer and you want to get the update frequently, what will you do?
(A) Refresh button (B) Rewind button (C) Back button (D) Forward button (E) None of these
Ans : (A)

20. Which of the following is not about computer hardware?
(A) Monitor (B) Mouse (C) Speakers (D) ALU (E) All of these
Ans : (E)

21. A data warehouse– 
(A) Contains numerous naming conventions and formats (B) Is organized around important subject areas
(C) Contains only current data (D) Can be updated by end users
(E) Explains some observed event or condition
Ans : (B)

22. To change the name of an Excel worksheet– 
(A) Click on the worksheet tab by holing CTRL key and type a new name (B) Choose Save AS option from file menu
(C) Add a (?) at the end of file-name while saving the workbook (D) Press CTRL + SHIFT keys and new name
(E) Double click at the work-sheet tab and type a new name
Ans : (E)

23. The process that deals with the technical and management issues of software development is–
(A) Delivery process (B) Control process (C) Software process (D) Testing process (E) Monitoring process
Ans : (C)

24. Which of the following is not an output device?
(A) Monitors (B) Printers (C) Headphones (D) Projectors (E) Keyboard
Ans : (E)

25. What is not true about computer file?
(A) File is a collection of data or information (B) Program file stores programs, where as text file store text
(C) All information stored in a computer must be a file (D) Computer file can be stored on different types of media cases
(E) A file size can be negative whole number of bytes upto a system limit
Ans : (E)

26. ................... key is the example of Toggle key.
(A) Alt (B) Shift (C) Control (D) Escape (E) Caps Lock
Ans : (E)

27. In the field of computing, cookies are not known as– 
(A) HTTP cookie (B) Web cookie (C) Browser cookie (D) HTML cookie (E) None of these
Ans : (D)

28. Which of the following does not correctly explain a desktop computer?
(A) It is a personal computer (B) It is a computer intended for regular use at a single location
(C) Desktops have lower price in comparison to laptops (D) It is a type of portable computer
(E) In desktops, power consumption is not as critical as in laptop computers
Ans : (D)

29. What does OS stand for in the field of computing and business?
(A) Overall Sale (B) Output Surplus (C) Operating system (D) Oil Surcharge (E) Overhead Services
Ans : (C)

30. Main circuit of computer is known as.....
(A) Central processing unit (B) Intel (C) Motherboard (D) RAM (E) ROM
Ans : (C)

31. In computing, what is the process by which a running computer system is restarted without the need to interrupt the power?
(A) Hibernate (B) Warm reboot (C) Switch user (D) Cold reboot (E) Restart
Ans : (B)

32. Which of the following enables the server to manage data, users, groups, security, applications, etc. ?
(A) Network operating system (B) Internet (C) World Wide Web (D) LAN (E) Personal Computer
Ans : (A)

33. OLAP stands for– 
(A) Over lap analytical processing (B) On-line analytical processing
(C) On-line logical analytical processing (D) One time analytical processing
(E) None of these
Ans : (B)

34. The information of credit and debit card are stored on–
(A) Megnetic strip card (B) Mega strip card  (C) Magnetic information card (D) Magnetic data card (E) None of these
Ans : (A)

35. IT stands for–
(A) Information Television (B) Inter Telecommunication  (C) Only (A) and (B) (D) Information Theory (E) Information Technology
Ans : (E)

36. Memory that cannot be processed directly by CPU is– 
(A) Internal memory (B) Secondary memory (C) Cache memory (D) System memory (E) None of these
Ans : (B)

37. Which of the following is associated with Internet?
(A) Home page (B) Mouse (C) Digitizer (D) Dumb terminals (E) All of these
Ans : (A)

38. Goods marked with which of the following tags can be tracked electronically?
(A) GPS (B) IMD (C) ISP (D) ASTM (E) RFID
Ans : (E)

39. Which of the following refers to use of the Internet for transactions and communication between organizations?
(A) B2B (B) B2C (C) C2C (D) CRM (E) E-business
Ans : (A)

40. RAM stands for– 
(A) Read Available Memory (B) Read Access Memory (C) Random Access Memory (D) Read Antivirus Memory (E) All of these
Ans : (C)